Zwitsers kunstenaar (1952) uit Dierikon. Studeerde psychologie in Luzern en gaf er nadien ook les. Sinds 1984 aan de slag met en in de natuur. Joller stelt sinds 1979 tentoon en participeerde al meerde malen aan internationale kunstfestivals.Studeerde psychologie in Luzern. Verbleef langere tijd in Griekenland en Duitsland. Gaf zelf les in Luzern. Sinds 1984 aan de slag met en in de natuur. Geeft zelf workshops en lezingen omtrent omgang met de natuur. Joller stelt sinds 1979 tentoon en participeerde reeds verschillende malen aan internationale kunstfestivals.
Jollers werken hebben altijd enige relatie met de natuur. In essentie gaat het hem om de perceptie van de zintuigen die in ons bewust- en onderbewustzijn ronddwalen en voor onze `stemming` verantwoordelijk is.
Joller `oefent` zijn waarnemingen gedurende zijn lange verblijven in afzondering in de natuur. Zijn werk ontwikkelt zich uit een intensieve relatie met de natuur. Zijn objecten en installaties geven antwoorden op ervaringen, het zijn zielslandschappen die uit hem vloeien en zich met de buitenruimte verbinden.
De werken ontstaan vanuit een poging om een evenwicht te vinden tussen grens en vrijheid, geborgenheid en openheid, transparantie en verdichting, binnen- en buitenwereld.
Kari Joller heeft, terwijl hij dit werk opbouwde, een week lang op de terreinen van de steenbakkerij geleefd en vele wandelingen gemaakt in het Duivenbos. De antwoorden op vragen bij de complexe en moeilijk uitvoering van zijn werk vond hij in de natuur. Het resultaat kan bijgevolg beschouwd worden als een ‘zielslandschap’ dat uit hem vloeide. De rituele weg die hij creëerde is het gevolg van zijn relatie met de steenbakkerij en de omgeving. De oorspronkelijke plannen werden grondig bijgestuurd in functie van zijn freële ervaringen op het terrein.